Vă va face să vă simțiți plin și vă va crește senzația de sațietate.
Când vă străduiți să mențineți o sănătate bună și o greutate adecvată, nu subestimați niciodată impactul pozitiv al exercițiilor fizice. Vă ajută să vă mențineți greutatea și IMC scăzute. Îmbunătățește metabolismul corpului, scade tensiunea arterială, reduce probabilitatea bolilor de inimă și arde caloriile excesive pe care corpul tău le-ar stoca altfel sub formă de grăsime. De asemenea, vă poate îmbunătăți starea de spirit și poate crește stima de sine. Odată ce oamenii își dezvoltă un obicei regulat de a face mișcare, mulți se întreabă cum au reușit vreodată să se descurce fără el.
Acesta este un mesaj foarte important pentru persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală bariatrică.
Exercițiu Chirurgie bariatrica
După ce v-ați recuperat suficient de la chirurgia bariatrică, este important să vă rezervați puțin timp aproape în fiecare zi pentru exerciții fizice – dar este la fel de important să nu exagerați. Este recomandat să începeți să faceți o cantitate scurtă de exerciții cât mai curând posibil pentru a vă ajuta corpul în recuperarea sa și pentru a începe procesul de dezvoltare a unui stil de viață sănătos după operație. Marea întrebare pentru mulți este ce tip de exerciții ar trebui să facă și cât de des, mai ales dacă nu au avut obiceiul de a face mișcare în trecut?
În primul rând, asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice fel de program de exerciții pentru a vedea ce recomandă el sau ea. Deoarece nu veți mânca sau bea prea mult la început, veți dori să limitați cantitatea de activitate intensă pe care o desfășurați. Este posibil ca primul pas să fie pur și simplu să faci niște pași. Mersul pe jos este o formă de bază de exercițiu care poate avea beneficii puternice și este recomandată în special persoanelor care nu au reușit să facă mult exerciții în trecut. De obicei, este ceva pe care pacienții postoperatori pot începe imediat să facă.
La început, veți dori doar să vă plimbați o mică distanță prin cartier. Măriți treptat această distanță pe măsură ce timpul trece. Stabiliți obiective incrementale, tangibile și atingeți-le în propriul ritm. Poate doriți să încercați să lucrați până la câteva mile pe zi după șase săptămâni sau o oră pe zi în aceeași perioadă de timp. Obiectivele vă pot ajuta să rămâneți motivat. În plus, un prieten sau un membru al familiei care vă însoțesc în timpul plimbărilor vă poate ajuta să faceți activitatea mult mai plăcută. Întinderea ușoară ulterior poate fi, de asemenea, benefică, atâta timp cât nu vă încordați deloc abdomenul sau partea inferioară a spatelui.
Mai târziu, când medicul dumneavoastră va simți că sunteți pregătit, el sau ea vă va prescrie probabil alte forme de exerciții fizice. Acestea pot include activități precum yoga (tipul mai moderat, cum ar fi yoga de relaxare) și înotul (sau eventual aerobic în apă). Antrenamentul cu greutăți și alte forme de exerciții mai stresante nu sunt, în general, recomandate în primele etape ale procesului dumneavoastră postoperator.
Nu uitați întotdeauna să beți multă apă înainte și după antrenament și să așteptați o jumătate de oră atât înainte, cât și după efectuarea activităților fizice. În timp ce exercițiile fizice sunt doar o parte a planului tău general de îngrijire după o intervenție chirurgicală de slăbire, este o componentă importantă a noului tău stil de viață sănătos.
Potrivit NIH, gingiile care sângerează afectează jumătate dintre adulții cu vârsta peste 30 de ani, dar mulți oameni cred că gingiile care sângerează atunci când sunt periate sau folosite ața dentară sunt normale. Sângerarea gingiilor nu este normală. Roșeața, umflarea, sângerarea sau retragerea liniei gingivale sunt toate simptomele bolii gingiilor, o infecție care vă poate afecta întregul corp. Placa dentară este cauza principală a bolii gingiilor.
Placa este o substanță lipicioasă, incoloră, care se formează după mese, gustări sau băuturi dulci. Sistemul imunitar al corpului tău atacă bacteriile care trăiesc în placă și creează inflamația care este un semn distinctiv al bolii gingiilor. Gingiile se umflă și sângerează, ambele semne ale gingivitei, cel mai incipient stadiu al bolii gingiilor.
Pe măsură ce starea progresează, gingiile se îndepărtează de dinți și se dezvoltă pungi de infecție de-a lungul liniei gingiilor. Infecția pătrunde adânc în cavitatea bucală și atacă structurile de susținere ale dinților. Pe măsură ce afecțiunea se răspândește, bacteriile pot intra în fluxul sanguin și pot crea inflamații la nivelul întregului corp. Au fost efectuate cercetări ample și au legat bolile gingiilor de multe afecțiuni diferite de sănătate.
Consecințele bolii parodontale:
Boala de inimă este una dintre cele mai cunoscute afecțiuni legate de bolile gingiilor. Cei care au boli ale gingiilor au de două ori mai multe șanse de a suferi și de ateroscleroză, care se caracterizează printr-o acumulare de grăsime în arterele coronare. Natura exactă a relației dintre afecțiuni este necunoscută, dar o teorie este că bacteriile orale intră în fluxul sanguin prin gingiile inflamate și se atașează de placa din vasele de sânge. Inflamația asociată cu boala gingiilor este, de asemenea, asociată cu niveluri mai ridicate de proteină C reactivă în sânge, care a fost asociată cu un risc dramatic crescut de boli cardiovasculare.
Diabetul a fost, de asemenea, legat de bolile gingiilor. Cei care au oricare dintre tipurile de diabet sunt mai susceptibili de a dezvolta boli gingivale, mai ales dacă diabetul lor este slab controlat. Diabeticii au adesea un sistem imunitar compromis, ceea ce îi face incapabili să combată cu ușurință infecții precum boala gingiilor. Boala gingiilor poate crește, de asemenea, riscul de a dezvolta diabet de tip 2.
Femeile tind să aibă un risc unic de apariție a bolilor gingiilor datorită hormonilor lor. Pubertatea, menstruația, sarcina și menopauza includ toate fluctuațiile hormonale dramatice care pot crește circulația sângelui și pot face ca gingiile să devină sensibile la iritanti și bacteriile orale. Femeile aflate în postmenopauză cu boli ale gingiilor pot prezenta un risc crescut de a dezvolta osteopenie sau osteoporoză. Se estimează că femeile însărcinate cu afecțiuni ale gingiilor au șapte ori mai multe șanse de a suferi o naștere prematură. Copiii cu greutate mică la naștere și avortul spontan sunt, de asemenea, mai frecvente în rândul femeilor care suferă de boli gingivale.
Boala gingiilor a fost, de asemenea, legată de afecțiuni precum colita ulceroasă, boala Crohn, alimentația deficitară și artrita și se crede că fie agravează, fie perpetuează fiecare afecțiune. Deși relația exactă dintre infecțiile orale și aceste boli sistemice este neclară, cercetarea care dezvăluie legătura este clară. Menținerea unei vieți de sănătate dentară bună vă poate ajuta nu numai să vă bucurați de un zâmbet îmbunătățit și de o funcționalitate dentară îmbunătățită, ci și de o calitate generală îmbunătățită a vieții.
Institutul Național de Cercetări Stomatologice și Craniofaciale estimează că patru din cinci adulți americani au un anumit grad de boală a gingiilor. Cu toate acestea, boala gingiilor este foarte prevenibilă, tratabilă și chiar reversibilă în stadiile sale incipiente. O igiena dentara buna care include periajul de doua ori pe zi, folosirea atei dentare zilnice si curatenii profesionale semestriale si controale dentare va poate ajuta sa va mentineti dintii curati, gingiile sanatoase si sa detectati semnele timpurii ale problemelor, astfel incat dumneavoastra si dentistul dumneavoastra sa puteti pregati un program de tratament dupa cum este necesar.
Potrivit NIH, sângerarea gingiilor afectează jumătate dintre adulții cu vârsta peste 30 de ani, dar mulți oameni cred
Te-ar împiedica asta să bei lapte de ciocolată???
„Mâncarea afară” nu mai este un lux și nici un eveniment „o dată pe lună albastră”. În lumea de astăzi, viața a devenit foarte agitată și cu ambii parteneri lucrând, de multe ori să luați un burger sau un sandviș sau să mâncați la restaurant devine o necesitate doar pentru a economisi timp. De asemenea, o mulțime de petreceri corporative, întâlniri etc. au loc la restaurante de lux în aceste zile. Așa că mâncatul în oraș devine încet o parte integrantă a vieții noastre.
Întotdeauna am fost un mare gurmand și să mănânc la diverse restaurante de lux este ceva pe care îl aștept cu drag! Problema apare atunci când țin o dietă strictă și doresc să monitorizez aportul caloric. Oamenii care urmează (sau cel puțin încearcă să urmeze) o dietă strictă vor garanta faptul că nu este o sarcină ușoară! Este foarte greu să te bucuri de a mânca alimente cu conținut scăzut de calorii și grăsimi când ești afară. Problema se înmulțește de mai multe falduri atunci când ai mâncare delicioasă, savuroasă, servită în fața ta la un restaurant, iar prietenii tăi se satură veseli cu ea. De multe ori oamenii pur și simplu uită de dieta lor și mănâncă alimentele calorice care îngrășează în timp ce mănâncă afară. Cu toate acestea, este o mare greșeală pentru că îți va perturba dieta. În schimb, am dezvoltat anumite trucuri care mă ajută să-mi păcălesc papilele gustative, precum și prietenii; amândoi nu știu ce și exact cât mănânc! Vă împărtășesc aceste sfaturi. Parcurgeți-le și veți găsi ușor să vă respectați regimul de dietă.
1. Începeți masa cu câteva pahare de apă: de obicei, oamenii au nevoie de mult timp pentru a decide ce să mănânce la restaurant. Acest timp îl puteți folosi pentru a vă umple stomacul bând apă. Bea două pahare de apă înainte de servirea mesei. Vă va face să vă simțiți plin și vă va crește senzația de sațietate. Astfel, vei consuma mai putine alimente in timpul mesei.
2. Comandați un platou mare de salată: Da, știu că este greu să devorați salate mai ales când mănânci în oraș. Dar amintiți-vă că planul dvs. de dietă este mai important decât plăcerea temporară a papilelor gustative. Și vă puteți mulțumi papilele gustative încercând diferite sosuri pentru salată.
3. Alegeți să alegeți preparate la cuptor și la grătar în loc de opțiunile prăjite: Mâncarea de afară are un gust la fel de delicios; fie el la gratar, la cuptor sau prajit. Deci, de ce să creșteți numărul de calorii alegând o opțiune nesănătoasă? Data viitoare când ai chef să comanzi un sandviș, cere un grătar de pâine brună cu multe legume!
4. Nu mânca până nu te-ai săturat, oprește-te la jumătatea drumului: a mânca în oraș nu înseamnă a te umple cu mâncare. De fapt, ar trebui să mănânci mai puțin decât dieta ta reală, deoarece alimentele din exterior sunt bogate în calorii, grăsimi și conținut de sare în general. Poți să-ți slăbești foamea mâncând mai târziu un fruct sau un bol cu iaurt cu conținut scăzut de grăsimi.
Toate aceste sfaturi m-au ajutat foarte mult să mă țin de dieta mea pentru a pierde grăsimea de pe burtă. În afară de aceste trucuri, respect cu strictețe regula de a sări peste desert în timp ce mănânc afară. Dacă sunteți la o petrecere de cocktail, încercați să sorbi băutura din același pahar în loc să faceți mai multe runde de reumplere.
Înțelegerea diabetului
Diabetul este cauzat de dezechilibrul zahărului din sânge din organism. Dezechilibrul zahărului din sânge poate fi mai mare sau mai mic, în funcție de nivelul producției de hormoni de insulină din organism.
Glucoză și hormoni insulină
Glucoză
Procesul de digestie din corpul nostru transformă alimentele în nutrienți esențiali pentru organism. Acești nutrienți oferă organismului nostru energie. Nutrientul care se produce cel mai mult este glucoza, care este un fel de zahăr.
Hormon Insulină
Funcția insulinei este de a transmite glucoza către celulele corpului. Glucoza ca nutrient asigură buna funcționare a organismului și este în cea mai mare parte responsabilă să ne ofere energie.
Producția de hormon insulină
Incapacitatea de a produce insulină până la nivelul necesar împiedică celulele corpului să obțină suficientă insulină și, în unele cazuri, nicio insulină. Glucoza rămâne în sânge atunci când nu este transmisă în celulele corpului. Există două tipuri de diabet în funcție de capacitatea de producere a insulinei a organismului.
Tipuri de diabet
1. Tip1
Pancreasul organismului nu are capacitatea de a produce deloc insulină
2. Tip 2
Pancreasul corpului nu produce nivelul necesar de insulină sau celulele corpului nu mai acceptă insulina.
Diabetul și nivelul zahărului din sânge
Nivelurile de zahăr din sânge atât scăzute cât și ridicate cauzează diabet. Nivelurile de zahăr din sânge fluctuează la pacienții cu diabet din cauza stilurilor lor de viață diferite. Diabeticii trebuie să-și monitorizeze obiceiurile de zi cu zi, cum ar fi mâncatul, băutul, somnul și exercițiile fizice, sub supravegherea strictă a medicilor.
Stilul de viață și diabetul
Fiecare individ are stiluri de viață diferite; unii pot mânca două mese pe zi (una grea și alta ușoară), în timp ce unii pot prefera să mănânce trei mese pe zi (una grea și altele două ușoare). Unii pot fi băutori mari și fumători; alții pot bea și fuma ocazional. Aceste obiceiuri de stil de viață sunt un motiv suficient pentru a face diabeticii mai mult sau mai puțin vulnerabili la înrăutățirea stărilor de sănătate.
Simptomele diabetului
Simptomele diabetului pentru glicemia crescută și scăzută se pot suprapune. (Lista menționată mai jos nu este exhaustivă, oferă doar un scenariu):
Simptomele pentru nivelurile ridicate și scăzute ale zahărului din sânge pot fi date după cum urmează:
Sr.Nr. | Simptome pentru glicemia ridicată | Simptome pentru scăderea zahărului din sânge |
1 | Condiții sumbre și ușor de obosit | Deshidratare |
2 | Transpirație excesivă | Vedere slabă |
3 | Inconștiență bruscă și schimbări de dispoziție | Slăbiciune fizică |
4 | Slăbiciune fizică | Urinare frecventa |
Rolul medicilor
Medicii joacă un rol semnificativ în modificarea obiceiurilor de viață ale diabeticilor, ceea ce îi ajută considerabil să controleze nivelul zahărului din sânge. Nu există un stil de viață specific pentru diabetici care să poată fi recomandat de medici. Recomandările medicilor variază în funcție de nivelul zahărului din sânge al diabeticului, deși pot fi date câteva recomandări generale.
Recomandări generale de dietă
1. Carbohidrați
Fructele și legumele proaspete sunt o sursă bogată de carbohidrați; ar trebui consumate cu mai puțin ulei și unt. Alte produse alimentare, cum ar fi pâinea, lactatele și maioneza fără grăsimi pot fi, de asemenea, consumate cu moderație.
2. Proteine
Articolele de pasăre și fructele de mare sunt recomandate pentru non-vegetarieni și eggetarieni. În general, carnea roșie și produsele lactate bogate în grăsimi, cum ar fi brânza și iaurturile, trebuie evitate. Deși produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi pot fi consumate în cantități mici.
3. Grăsimi
Lactatele și produsele din carne conțin grăsimi. Este o bună practică să verificați eticheta pentru a vedea cantitatea de nutrienți conținute în produsele alimentare. Alimentele cu adaos de zahăr sau cantități excesive de grăsimi trebuie evitate.
Diabet și picioare
Diabetul poate afecta țesuturile, vasele de sânge și venele. Leziunile țesuturilor și venelor se întâmplă din cauza încetării fluxului sanguin din cauza producției scăzute sau inexistente de insulină în organism. După cum am văzut mai devreme, insulina este singurul hormon care facilitează fluxul de sânge către vasele de sânge și vene. Aceasta înseamnă că membrele corpului și fața dumneavoastră pot fi desfigurate și umflate într-o măsură considerabilă dacă nu se acordă îngrijirea adecvată. Primele simptome ale leziunii picioarelor sunt amorțeala și umflarea țesuturilor. Este foarte esențial să vă verificați regulat picioarele de la un medic și să luați măsurile de precauție adecvate dacă sunteți rănit la picioare. Zona cu probleme este amorțeala care previne diagnosticarea precoce a umflăturilor picioarelor. Durerea și veziculele de pe picioare pot crește dacă sunt ignorate. În condiții extreme, acest lucru poate duce la dificultăți mai mari, cum ar fi amputarea sau eliminarea completă a piciorului.
Îngrijirea preventivă a picioarelor pentru diabetici
Sr.Nr. | Recomandări | Precauții |
1 | Păstrați-vă picioarele curate | Utilizați apă caldă Luke și dezinfectant ușor |
2 | Ține-ți picioarele uscate, mai ales între degetele de la picioare | Utilizați un prosop moale. Utilizați pulbere nemedicamentată înainte de a purta pantofi, șosete sau ciorapi. |
3 | Aplicați creme pentru piele mai mult pe tocuri | Consultați un medic pentru pielea crăpată |
4 | Verificați-vă picioarele în fiecare zi | Consultați medicul dacă sunt observate anomalii precum amorțeală inexplicabilă și vezicule. |
5 | Nu tratați singur grosimea, duritatea, umflarea articulațiilor și desfigurarea picioarelor | Nu utilizați niciun medicament precum cremele fără prescripție medicală |
6 | Tăiați și pileți unghiile de la picioare pentru a evita creșterea excesivă a unghiilor | File cu grijă marginile unghiilor de la picioare |
Îngrijirea încălțămintei pentru diabetici pentru picioarele umflate
Sr.Nr. | Recomandări | Precauții |
1 | Purtați întotdeauna încălțăminte care să vă acopere picioarele | Nu evita sa porti ciorapi Evita pantofii cu toc inalt |
2 | Alege pantofi comozi | Alegeți pantofi personalizați, în funcție de disponibilitate Cumpărați pantofi la sfârșitul zilei pentru a vă face o idee dacă se potrivesc picioarelor dvs. umflate |
3 | Obișnuiește-te cu pantofii noi | Purtați pantofi nu mai mult de o oră în fiecare zi |
4 | Purtați pantofi caralean prospect și șosete curați în fiecare zi | Păstrați la îndemână 2 perechi de pantofi și șosete |
5 | Verificați-vă pantofii și șosetele înainte de a le purta pentru pietre mici sau pietriș | Pietrișurile pot provoca vezicule |