Vom deschide locuri în următoarea noastră antrenor de nutriție de precizie miercuri, 13 iulie 2022.

Vom deschide locuri în următoarea noastră antrenor de nutriție de precizie miercuri, 13 iulie 2022.

interesat de antrenorul de nutriție de precizie? Alăturați -vă listei de presale; Vei economisi până la 54% și vei asigura un loc cu 24 de ore mai devreme.

Vom deschide locuri wow bust in farmacii în următoarea noastră antrenor de nutriție de precizie, miercuri, 13 iulie 2022.

Dacă sunteți interesat de antrenor și doriți să aflați mai multe, v -aș încuraja să vă alăturați listei noastre de presale de mai jos. Fiind pe listă vă oferă două avantaje speciale.

  • Veți plăti mai puțin decât toți ceilalți. La Precision Nutrition ne place să răsplătim cei mai interesați și motivați oameni, deoarece fac întotdeauna cei mai buni clienți. Alăturați -vă listei de presale și veți economisi până la 54% reducere la prețul publicului general, care este cel mai mic preț pe care l -am oferit vreodată.
  • Aveți mai multe șanse Obțineți un loc. Pentru a oferi clienților îngrijirea personală și atenția pe care o merită, deschidem programul doar de două ori pe an. Ultima dată când am deschis înregistrarea, ne -am vândut în câteva minute. Prin alăturarea listei de presale, veți avea ocazia să vă înregistrați cu 24 de ore înainte de toți ceilalți, creșteți -vă șansele de a intra.

dacă sunteți gata să vă schimbați corpul și viața voastră , cu ajutorul celor mai buni antrenori din lume, aceasta este șansa ta.

[Notă: Dacă sănătatea și fitness -ul tău sunt deja sortate, dar ești interesat să îi ajute pe ceilalți, consultați Precision Nivelul nostru 1 Programul de certificare].

Cercetările recente sugerează că busuiocul poate ajuta la combaterea bacteriilor, virușilor și bolilor cronice. Și ai crezut că este doar pentru pesto!

Basil (Ocimum Basilicum), o plantă aromată aparținând familiei de mentă, este poate cea mai cunoscută drept ingredientul cheie în pesto – acel sos savuros italian obținut din ulei de măsline , usturoiul, nucile de pin zdrobite și o mulțime de frunze proaspete de busuioc.

Tipul de busuioc utilizat în gătitul mediteranean-cu frunze mari italiene-se împerechează bine cu aromele de roșii și, prin urmare, apare într-o gamă largă de feluri de mâncare de la salată caprese până la sos marinara. Alte soiuri comune de busuioc precum dulce, lămâie, thailandeză și busuioc sfânt sunt folosite în mod judicios în bucătăria thailandeză, vietnameză și indiană.

Există mai mult de 40 de cultivare ale acestei plante înțepătoare, fiecare cu propria sa culoare și aromă caracteristică . În funcție de soi, busuiocul poate fi verde, alb sau violet, cu un miros care amintește de lămâie, cuișoare, scorțișoară, anason, camfor sau cimbru. Unele tipuri neredibile sunt cultivate în scopuri ornamentale sau pentru a îndepărta dăunătorii de grădină.

, dar proprietățile medicinale ale lui Basil, mai degrabă decât valoarea sa culinară, care extind utilizările plantei mult dincolo de umila pesto. Ca și alte plante aromatice, busuiocul conține uleiuri esențiale și fitochimice în frunze, tulpină, flori, rădăcini și semințe care au activitate biologică în corp.

De -a lungul istoriei, culturile antice au folosit remedii pe bază de plante pentru a preveni și trata și trata boală și boală. Busuiocul este doar un exemplu de gamă largă de flore medicinale utilizate istoric în tincturi, comprese, siropuri și unguente pe bază de plante. În Ayurveda, un sistem tradițional indian de medicamente, ca tratament pentru tulburări gastrice, hepatice, respiratorii și inflamatorii, precum și un remediu pentru cefalee, febră, anxietate, convulsii, greață și hipertensiune. (A se vedea articolul „Sfântul… Tulsi!”, În altă parte, în această problemă.)

rădăcinile proaspete și frunzele de busuioc sfânt au fost pregătite ca un ceai sau uneori ca tratament actual pentru a accelera vindecarea rănilor. Există, de asemenea, dovezi că medicina tradițională chineză a folosit busuiocul. ) De Modern Science?

De la laborator la prânz: Beneficiile Basilului

​​Citiți acest PDF de culoare completă, direct din paginile revistei Spezzatino. Articole de genul acesta sunt semnul distinctiv al revistei Spezzatino, o revistă alimentară în care toate încasările se duc direct la caritatea sănătoasă a băncii alimentare. de asemenea.

De la grădină la piept pentru medicamente

În ultimii ani, a crescut interesul științific pentru fitochimicele vegetale (substanțe chimice vegetale) a adus numeroase legume, ierburi și condimente – inclusiv busuioc – în prim -planul lui Cercetare nutrițională. Deși studiul compușilor vegetali nu este nou, oamenii de știință încep acum să caracterizeze gama largă de componente biologice active în plantele noastre alimentare și să investigheze impactul lor asupra sănătății și bolilor umane.

în cultura celulară și animale S-a constatat că studiile Vasilelor prezintă activitate antimicrobiană, antiinflamatoare, anti-diabetică, antioxidantă și anti-cancer. Dar cum se folosește busuiocul – care este folosit în zilele noastre ca puțin mai mult decât o plantă de gătit – ne apără corpul împotriva bolilor și bolilor cronice?

Proprietăți antimicrobiene

Primul indiciu care sugerează că busuiocul este mai mult decât o simplă garnitură este parfumul său înțepător și aroma puternică. Compușii chimici volatili responsabili pentru aceste caracteristici culinare atrăgătoare joacă, de asemenea, un rol în activitatea sa biochimică.

compuși volatili sunt compuși ușori, organici, care oferă ierburilor și altor plante aroma lor puternică. În plante aromatice, cum ar fi busuiocul, acești compuși se găsesc sub formă de uleiuri esențiale, molecule complexe care diferă în structura chimică de la plantă la plantă. Prin definiție, uleiurile esențiale volatile sunt hidrofobe (non-solubile în apă) în natură și suficient de ușoare pentru a călători prin aer ca picături mici (vapori) către sistemul nostru olfactiv, unde ne stimulează simțul mirosului.

Basilul conține zeci de componente de ulei esențial aromatic în frunzele sale care variază în cantitate și proporție în funcție de cultivar. Acestea includ eugenol, linalool, estragol, limonen, citral, metilchavicol și cinnamat de metil. Soiurile mai parfumate se mândresc cu un compus volatil predominant, care să compenseze restul, producând o aromă caracteristică.

Busuioc de lămâie, de exemplu, conține în principal citral și limonen, în timp ce Camfor Basil are concentrații mari de-tu? Am ghicit – camfor. Busuioc cu frunze mari italiene, de genul pe care îl asociem cu mirosul tradițional de busuioc, își dobândește mirosul dintr-o combinație de linalool și metil chavicol.

În natură, acești compuși apără planta de insecte flămândă și bacterii invazive și ciuperci . Nu este de mirare, atunci, că acestea ne pot ajuta să ne protejeze.

În studiile culturii celulare, uleiurile esențiale de busuioc au demonstrat o activitate antimicrobiană puternică, inhibând probabil creșterea bacteriană prin degradarea pereților celulari bacterieni și inducerea lizei celulare (izbucnirea izbucnirii ) Extracte de linalool, metil chavicol și cinnamat de metil, un derivat al acidului cinamic care conferă scorțișor aroma și aroma sa, printre altele, inhibă creșterea bacteriilor care cauzează bolile, cum ar fi Staphylococcus aureus, Streptococus faecalis, Escherichia coli, specii de shigella, specii de samonella de samonella , Speciile Mycobacterium și Pseudomonas aeruginosa. Tulpinile patogene ale acestor bacterii pot provoca boli precum intoxicații alimentare, infecții ale tractului urinar, pneumonie și dizenterie.

Basilul este, de asemenea, un agent antiviral, antifungic și insecticid cunoscut.

inflamație

Un alt mod în care busuiocul poate beneficia de sănătatea este prin activitatea sa antiinflamatoare.

inflamația acută este un proces normal, de protecție, care ajută organismul să facă față infecțiilor, reacțiilor imune și leziunilor tisulare. Dar, în unele cazuri, inflamația are loc cronic și sistemic (afectând întregul corp), ceea ce poate fi în detrimentul sănătății. Acest lucru nu este important doar pentru tratamentul bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, ci și pentru cancer și boli cardiovasculare care implică procese inflamatorii.

Majoritatea medicamentelor antiinflamatorii sunt derivate din plante, deci nu este surprinzător că o plantă precum busuiocul, care a fost folosită de secole pentru a trata tulburările inflamatorii, posedă proprietăți similare. Extractele de busuioc reduc inflamația prin inhibarea eliberării de citokine pro-inflamatorii (cum ar fi TNF- • și IL-1- •) și mediatori (cel mai important oxid nitric).

Citokinele sunt proteine ​​care sunt secretate dintr-o celulă în corpul nostru cu altul, permițând o comunicare directă de la celule la celule. Citokinele specifice ajută la inițierea și reglarea procesului inflamator. În mod similar, oxidul nitric, un produs chimic implicat în diferite reacții de semnalizare a celulelor, ajută la orchestrarea numeroase etape în cascada inflamatorie. Astfel, blocarea acțiunii acestor două tipuri de substanțe înseamnă blocarea comunicării și/sau a orchestrării proceselor inflamatorii.

perturbarea acestei cascade poate fi utilă în tratarea bolilor inflamatorii. Aceasta este o constatare promițătoare în cazul busuiocului și a altor plante alimentare. Deși aceste rezultate sunt de speranță, este nevoie de mai multe cercetări la nivel uman înainte de a putea fi făcute recomandări solide pentru utilizarea busuiocului ca agent antiinflamator.

diabet și boli cardiovasculare

Extractele de busuioc pot influența, de asemenea, dezvoltarea altor două boli majore care afectează în prezent o proporție enormă de nord -americani: diabetul și bolile de inimă. S -a demonstrat că uleiurile esențiale de busuioc scad nivelul glicemiei, trigliceridelor și colesterolului. Fiecare dintre acestea are implicații clinice extraordinare.

glucoză, principalul nutrient utilizat de celule, este obținut din descompunerea digestivă a alimentelor și este livrată celulelor prin fluxul sanguin. Pancreasul secretă un jucător crucial implicat în administrarea de glucoză – insulină – pentru a ajuta la reglarea acestei mișcări a glucozei în celule. Sarcina principală a insulinei este de a transporta glucoza în celule, astfel încât să poată fi utilizată sau depozitată.

Când glicemia este mare, zahărul în sine poate deteriora organismul; În plus, organismul continuă să elibereze insulina în încercarea de a controla nivelul de zahăr din sânge. Atât glicemia ridicată, cât și insulina ridicată pot face pagube.

Glucoza ridicată din sânge este un marker pentru diabet, o boală cronică caracterizată printr -o capacitate afectată de a produce sau utiliza insulină. Diabetul de tip 2 este mai răspândit decât tipul 1; Diabeticii de tip 2 își pot gestiona starea prin medicamente și, mai important, prin modificări dietetice și de stil de viață. Cu toate aceste boli ale stilului de viață, este important să menținem sub control nivelul de glucoză circulat – atât pentru a preveni consecințele nocive ale zahărului din sânge ridicat, cât și nivelurile ridicate de insulină, deoarece organismul încearcă să se ocupe de glucoză din sânge care rulează amok.

Aici intră în joc busuiocul și alți agenți de scădere a glucozei. S -a constatat că busuiocul sfânt, în special, reduce nivelul de glucoză circulant atât la animalele normale, cât și la cele diabetice de laborator, precum și la oamenii diabetici. Aceste rezultate, în special dovezile din experimentele umane, sunt pline de speranță și adaugă credibilitate la utilizarea medicinală a busuiocului în culturile antice. Deși nu este clar ce compuși activi sunt responsabili pentru efectele anti-diabetice ale lui Basil, cercetătorii consideră că sunt implicate uleiurile sale esențiale.

Proprietățile de scădere a trigliceridelor și a colesterolului oferă, de asemenea, o promisiune pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Combinația de trigliceride cu circulație ridicată (o formă de grăsime în sânge) și colesterol LDL (tipul „rău” care poate înfunda vasele de sânge) sunt factori de risc pentru ateroscleroză, atac de cord și accident vascular cerebral. Într -un experiment la șobolani, extractele de busuioc dulce au împiedicat agregarea trombocitelor (aglomerarea trombocitelor de sânge pentru a forma un cheag) și tromboză (formarea reală a cheagului de sânge), ceea ce sugerează potențialul de atac de cord și prevenirea accidentului vascular cerebral. Deși cercetarea este încă preliminară, Busuiocul prezintă un potențial terapeutic pentru prevenirea și tratamentul bolilor cardiovasculare.

Antioxidanți și cancer

din toate atributele de promovare a sănătății Basilului, capacitatea sa de a inhiba cancerul este cel mai puternic cercetat și probabil cel mai interesant. Până acum se știe că o dietă bogată în fructe și legume și săracă în alimente pe bază de animale contribuie la o reducere semnificativă a riscului de cancer. Dar cum se întâmplă exact acest lucru și unde se încadrează busuiocul?

Deși există o dezbatere, oamenii de știință cred, în general, antioxidanții au ceva de -a face cu asta. În cazul busuiocului, antioxidanții (de exemplu, vitamine și fitochimice) contribuie la capacitatea plantei de a preveni cancerul.

fenolic, un grup de compuși organici găsiți în ceai, ierburi, fructe și legume, reprezintă majoritatea pentru majoritate a proprietăților antioxidante ale lui Basil. Subtipul predominant al fenolicilor care se găsesc în busuioc este flavonoidele, care includ vicenină, orientină, eugenol și antocianine.

antocianine, în special, sunt responsabile pentru pigmentarea profundă roșie-violetă a bazilelor purpurii, în timp ce eugenol o componentă a uleiurilor esențiale. Datorită conținutului lor de antocianină, din toate cultivarea busuiocului violet împachetează cel mai bogat în antioxidanți: conțin până la 126 miligrame de fenolici totale pe gram de material vegetal, aproximativ jumătate din cantitatea găsită în ceaiul verde. Acest lucru este remarcabil, deoarece ceaiul verde este cunoscut a fi una dintre cele mai bogate surse dietetice de compuși fenolici.

Datorită proprietăților lor antioxidante, fenolicii sunt în prezent un subiect fierbinte în cercetarea în domeniul sănătății și se consideră că joacă un rol important În efectele anticancerigene ale multor plante comestibile.

antioxidanții lucrează prin protejarea celulelor de deteriorarea speciilor reactive de oxigen (ROS), care sunt molecule derivate de oxigen generate de reacții chimice naturale din organism. Deși ROS apare în mod normal, aceste molecule – dacă nu sunt neutralizate în mod corespunzător – se pot acumula în organism și contribuie la peroxidarea lipidelor (deteriorarea membranei celulare) și la ruperea ADN -ului.

ADN, formate din catene lungi de proteine ​​care conțin genetice genetice Informații, sunt esențiale pentru funcționarea normală a celulelor. Depășește constant și se resemblează ca parte a proceselor obișnuite ale celulelor. Deoarece există atât de multe lucruri complicate pentru a urmări, ADN-ul poate adesea să se asigure greșit în funcționarea de zi cu zi a celulelor, mai ales dacă este eliminat de lucruri precum substanțe chimice, radiații sau aceste ROS. Din fericire, ADN -ul se poate stabili, de obicei, dacă ceva nu merge bine.

Cu toate acestea, daune mai severe, cum ar fi o pauză de catenă sau un sistem de reparații compromise pot provoca daune ireversibile. Când avem un nivel ridicat de circulație de ROS fără suficienți antioxidanți pentru a le contracara, ADN -ul are un moment mult mai greu să păstreze lucrurile sub control.

Când se va întâmpla acest lucru, celula va prolifera adesea necontrolat și va rezista la moartea normală a celulelor (apoptoza ) Reproducerea necontrolată a celulelor și eșecul de a merge liniștit în acea noapte bună sunt repere ale inițierii tumorii și a stadiilor timpurii ale cancerului.

ROS sunt, de asemenea, implicate în alte afecțiuni precum bolile cardiovasculare, tulburările inflamatorii și bolile hepatice. Vestea bună este că antioxidanții dietetici sunt ca menajera naturii: ne pot proteja prin scăparea ROS -ului și prevenirea deteriorării ADN -ului înainte de a începe.

împreună cu fenoli antioxidanți, busuiocul este, de asemenea, o bună sursă de vitamine antioxidante A, C și E, toate acestea s-au dovedit că inhibă cancerul prin mecanisme similare.

În general, busuiocul este o sursă promițătoare de antioxidanți, iar dovezile pentru activitatea sa anti-cancer este optimistă până acum.>